Suman savjetuje: kako odabrati idealnu tendu za vaš dom

14.10.2019.

Podijeli članak:

Zaštita od sunca vrlo je važna u ljetnom periodu kako bi boravak na otvorenom prostoru bio ugodan. Odabir elemenata zaštite od sunca ovisi o orijentaciji objekta, veličini prostora koji se štiti od sunca, količini staklenih otvora, kao i željama korisnika prostora. S obzirom na sve navedeno, shvatite temu zaštite od sunca vrlo ozbiljno i posvetite joj se studiozno kako biste maksimalno uživali u interijeru i eksterijeru svog doma za vrijeme vrućih ljetnih dana.

Tende su koristan dodatak vašem domu, ne samo kako bi se poboljšao vanjski dekor, već i kako bi se spriječio ulazak topline od sunca u vaš dom. One su dostupne u različitim stilovima i bojama te se mogu koristiti za različite namjene od nadstrešnice iznad prozora koja se može uvući i izvući ili do samostojeće tende na terasi ili balkonu koja će dati novi izgled vašoj kući.

Ravne (konzolne) tende su najčešće korištene i najtraženije od svih tendi. Naime, s njima možete upravljati ovisno o tome želite li da vam vaš balkon ima sunce ili bi htjeli biti u hladovini. One su dostupne u različitim bojama i veličinama i njih je moguće aktivirati ručno ili elektronski. Montiraju se na zid (fasadu) vašeg objekta ili se mogu postaviti u samostojnoj izvedbi na čeličnu konstrukciju (jednostrano ili dvostrano). Pokretne tende su odličan izbor za mjesta gdje je potrebno samo povremeno zaštititi prostor od sunca i kiše te su idealne za lođe, balkone, terase, vrtove privatnih objekata, kao i terase hotela, restorana, kafića ili barova.

Balkonske tende su jednostavno i relativno jeftino rješenje za zaštitu od sunca, kako lođa i balkona, tako i većih vertikalnih staklenih površina u restoranima, dvoranama i sl. Jednostavna konstrukcija tende idealna je za zaštitu balkona, manjih otvora i izloga od sunca gdje nije potreban veći izbačaj tende. Balkonske tende odlikuje jedostavna konstrukcija i povoljna cijena, pa spadaju u najprodavanije. Ova tenda se može vertikalno spustiti do ograde balkona, ili sa rukama dobiti manji otklon od ograde.

Kupolaste tende se koriste na lokacijama na kojima nije potreban veliki izbačaj tende. Najčešće se montiraju iznad ulaznih vrata  ili prozora te osim zaštite imaju i dekorativnu funkciju.

Tenda Atika služi za trajnije i potpunije zatvaranje terasa i balkona te se njima čak mogu dobiti i zatvoreni prostori za zimsko korištenje. Konstrukcija tende je izvedena vodilicama i prednjim stupovima, što omogućuje prekrivanje većih površina uz znatno veću otpornost na vjetar. Tendu je moguće zatvoriti po bočnim stranama PVC paravanima pa je upotrebljiva i tijekom hladnijeg vremena.

Pergola tenda je namjenjena za sva godišnja doba. Ljeti stvara ugođaj hlada i prozračnosti, dok se zimi može potpuno zatvoriti te postati grijani i zaštićeni prostor za sve veće privatne i ugostiteljske objekte. Upotreba je pojednostavljena zahvaljujući automatiziranom rješenju s daljinskim upravljačem. Svojom čvrstom konstrukcijom i izborom visokootpornih materijala Pergola tenda odolijeva svim vremenskim prilikama, a svojim minimalističkim i elegantnim dizajnom uklopit će se u svaki eksterijer.

Posljednje novosti

 • SUMAN: izmjene u ponudi proizvoda i usluga

  SUMAN: izmjene u ponudi proizvoda i usluga

  Dragi kupci, s ciljem reorganizacije poslovanja, uveli smo određene izmjene u našoj ponudi proizvoda i usluga. U skladu s tim obavještavamo Vas da od 01.02.2022. ukidamo sljedeći program proizvoda...

 • Suman savjetuje: Kako kombinirati boje u vašem enterijeru

  Suman savjetuje: Kako kombinirati boje u vašem enterijeru

  Najčešće kombinacije boja za interijer su palete koje nam dolaze iz prirode. One uključuju neutralne bjele, sive, udobne smeđe i krem boje u kombinaciji sa jarkom more plavom, žutom ili narančastom....

 • NOVO U PONUDI - Bioklimatska tenda - SKYROOF

  NOVO U PONUDI - Bioklimatska tenda - SKYROOF

  Sa zadovoljstvom Vam predstavljamo naš najnoviji proizvod – bioklimatska tenda – Skyroof. Sa svojom čvrstom aluminijskom konstrukcijom i pokretnim krovnim lamelama, bioklimatska tenda predsta...